oh! highway kuala krai kota bharu...jangan tinggal kenangan

Oh! Krai Utara

Share
Orang tanya gua, bro. lu yakin tak kita boleh siapkan highway kota bharu kuala krai ni dengan cara ni. wa tanya dia cara mana? ertinya bukan lah wa tak tau maksud dia tapi sengaja ingin kepastian, dia cakap dengan cara yang kita minta derma ngan rakyat jelata.

wa tanya lagi, lu yakin tak boleh siap? " tak tau laaaa....rasa tak yakin laaa, xpernah dibuat orang getusnya"

oh! mudah saja jawapan bagi soalan kecik begini terbit lintasan hati gua.

well, bagi gua, wa tak berani nak cakap juga, takut nanti wa mendahului allah sedangkan jawapan sebenar dia lah yang ariff.

tapi, sebagai umat islam, kita kena sangka baik, maka jawapannya gua yakin, pasalnya niat yang baik kena pula dengan cara terbaik pasti tuhan tolong.

gua lontarkan ide ini, dalam berusaha untuk kutip derma itu takkan ada insan yg sanggup tolak  kebaikan yg pasti di balas kebaikan, itu janji tuhan.

bukan susah pun, jika jumpa sahabat rakan kita cakap, percayakah kamu akan ajaran islam, dan ingatkah kita kebaikan bersedekah, sebagaimana perumpamaannya setangkai gandum yg menghasilkan ribuan gandum yg lain?

cuba tuan2 fikir, andai seringgit tuan derma, dan pahalanya tuhan berikan seringgit utk. sebuah kenderaan yg menggunakan jalan tersebut, maka kalau seratus bagaimana? dan kalau setahun di darab dengan seratus sudah berapa tuan dapat.....itulah keberuntungan yang besar!

nantinya tidak hanya anak kelantan saja yg akan menderma, orang islam seluruhnya akan berbuat kebaikan yg mudah ini.

3 ulasan:

  1. Tanpa Nama berkata...

    Atas tujuan yang baik ini maka diharapkan seluruh saf kepimpinan Pas Pusat dan negeri menderma setiap bulan seribu ringgit seorang sebagai tanda mendahului kebaikan. Ini juga merupakan maruah Pas bukan sahaja peringkat negeri Kelantan tetapi juga Pusat. Kejayaan ini akan membuka mata seluruh rakyat Malaysia dan menafikan terus sangkaan buruk Amno-Bn.....

  2. Tanpa Nama berkata...

    kita buktikan -jalan ini menuju redha Allah. tak no.akaun ke...nak derma ni...

  3. ROJAK berkata...

    marilah bersedekah..apalah sangat kalau setakat seringgit dua

Catat Ulasan

Artikel Paling Ngetop

Latest Malaysian Blog Headlines

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...