oh dirang: Matinya sampai ke mana...

Oh! Krai Utara

Share
Sehari dua ini ramai kemainlah rakyat malaysia bercakap dan menyatakan kesedihan atas apa yang berlaku terhadap mulloh adik dirang yang kematiannya amat menyayat hati sekalian. Ramai jugalah yang mengimbau kembali hal mautnya "mulloh" adik nurin jazlin, tidak hanya berkongsi cerita, perasaan simpati, mereka juga berkongsi tokok tambah yang menjadi cerito tersebut lebih sedap di santap telinga gu lawan yg jadi saing bicara. Dari yang berjawatan kerajaan sampsilah yang menjawat tugas buruh, sama2 ada pandangan masing2.

Di balaisah pun demikian juga, masa2 senggang ketika menunggu solat isyak kalau tak ada kuliah mereka sempat jua membahas isu kematian dirang, sampai kadang2nya abuk rokok daun jatuh atas kain pelekat, tak sedar dah.

Kat kedai kopi usah ceritalah, ngalohkan wakil rakyat dalam dewan. Sehingga bergoyang, nyaris tak tumpoh jer air teh kosong kurang manis mereka debatkan, berhari hari. Trik nih kalu hulur dam aji pon dorang cebik je muncung, lagilah kalau ajak main daun pakau mau tersemban muko kemejo di tunjau tatkala mereka tengah syok dok bincang hal si dirang yang malang itu.

Begitu sekali nampak prihatin rakyat kita, syukur.

Tapi, sampai bila? adalah sehari dua lagi, atau habih2 hebat pun seminggu dua lagi, taun depan sepi kelik. masing2 lupa, sibuk dengan kerja dan harapan nak kaya dan tungggulah kes sedih, ngeri lain pula mengambil tempat, barulah mereka perbahaskan kembali tentang kekejaman serta kemanusiaan.

0 ulasan:

Catat Ulasan

Artikel Paling Ngetop

Latest Malaysian Blog Headlines

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...