Najib"GST tu bukan cukai tambahan" : Sekolah kat mana dia ni?

Oh! Krai Utara

Share
Salam sejahtera para pembaca dan blogger yang di hurmati sekalian, saudara ni saya ada menkopi dan menampal laporan yang saya ketemu dalam mstar, saudara baca dan komen sendiri la, dah tak larat dah saya nak pikir benda alah ni.

Bayangkanlah, rupanya ada jugak orang yang mengatakan kambing itu bukan kambing,

kalaupun kambing itu baka jamnapari ke, kambing susu ke, atau anak keturunan anjing dan babi sekalipun orang tetap panggil kambing kan? Dah rupa dia kambing bro. Apa kejadahnya nak cakap macam ni "bukan kambing laaaa" dah tu apa?

Aku rasalakan manusia yang suka kencing dan mengencing ni di jauhkanlah dari jadi orang penting di malaysia ni, buat malu je.merapu sikit hua2


GST Bukan Cukai Tambahan, Kata PM

KUALA LUMPUR: Cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang dicadang dilaksanakan bukan cukai tambahan tetapi bertujuan menggantikan struktur cukai sedia ada, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini.
Bagaimanapun, beliau berkata tiada tarikh khusus ditetapkan untuk melaksanakan GST selepas bacaan kedua rang undang-undangnya pada sesi Dewan Rakyat kali ini ditangguhkan.

"GST bukan cukai tambahan. Ia bertujuan untuk menggantikan cukai sedia ada dan dibentuk sebagai neutral," katanya.
"Malangnya, terdapat beberapa pihak yang mengganggap sebaliknya dan menimbulkan kebimbangan di kalangan rakyat," kata beliau kepada pemberita selepas melancarkan bilik pameran Audi Kuala Lumpur dan kereta sport Audi R8V10, di sini.
Semasa ditanya sama ada penangguhan bacaan kedua rang undang-undang GST itu sebagai tindakan berpatah balik terhadap dasar kerajaan, Najib berkata: "Ia bukan satu tindakan berpatah balik. Apa yang penting ialah untuk mendapat sokongan daripada rakyat."
Beliau berkata kesan dan hasrat sebenar GST tidak difahami sepenuhnya dan lebih banyak masa diperlukan untuk menjelaskannya kepada rakyat.

Ditanya sama ada GST akan dilaksanakan pada 2011 sebagaimana cadangan asal, beliau berkata tarikh khusus tidak ditetapkan.

"Fasa ini merupakan strategi komunikasi," katanya.

Awal bulan ini, pegawai cukai berkata pelaksanaan GST, berdasarkan kepada anggaran semasa tidak akan membawa kepada kenaikan harga memandangkan ia akan mengimbangi penghapusan cukai jualan dan perkhidmatan (SST).

Pengerusi Panel Penilaian Cukai Kementerian Kewangan, Datuk Kamariah Hussain dilaporkan sebagai berkata dengan GST, pengguna akan membayar 4.0 peratus cukai berbanding dengan cukai perkhidmatan semasa sebanyak 5.0 peratus dan cukai jualan 10 peratus. - BERNAMA0 ulasan:

Catat Ulasan

Artikel Paling Ngetop

Latest Malaysian Blog Headlines

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...