Oh artis: Bintang Real Madrid derma 1.5 juta euro untuk anak gaza....bintang kita mana?

Oh! Krai Utara

Share

Bintang Real Madrid Cristiano Ronaldo membuat keputusan mengejutkan dengan menderma 1.5 juta euro untuk kanak-kanak Gaza. Seperti dilaporkan Russia Today, Jumaat, (22/11) bintang Liga Sepanyol itu menyerahkan Kasut Emas yang dia perolehi pada 2011 kepada Yayasan Real Madrid untuk dilelong. Yayasan tersebut kemudian mengadakan acara lelong dan dana yang terkumpul disumbangkan untuk pendidikan kanak-kanak di Gaza dan Tebing Barat. Keputusan Ronaldo itu sesuai dengan polisi Los Blancos yang baru-baru ini iaitu United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) untuk mendidik 10 ribu kanak-kanak Palestin.Kedua-dua belah pihak bersefahaman untuk memberi kanak-kanak penghuni di Jalur Gaza dan Tebing barat agar dapat melalui program pengenalan bola sepak. Kemudian, dana itu juga bakal digunakan Yayasan Real Madrid untuk pembangunan 167 sekolah di 66 negara. Khusus CR7, bantuan ke Palestin bukan kali pertama dilakukannya. Sifat dermawan yang ada dalam dirinya sudah ditunjukkan dengan melelong kasut sukan yang dilelong Yayasan Real Madrid pada tahun lalu. Dana puluhan juta yang terkumpul semuanya disumbangkan untuk pembangunan sekolah di Jalur Gaza yang hancur teruk akibat serangan brutal Zionis pada 2009.

* kita yang mengaku islam ni macam mana, nak letak kat mana muka lu? muka gua xsah cerita r, lu pemimpin, bisnesman,tok wakil, sultan, pegawai! Songkok tinggi tiga jengkal, serban besar bakul apa cerita...tok sah cerita pengerusi jkkk. Berapa duit dah lu hulur dalam bakul masa budak mintak derma untuk sedara islam lu?

Lu jangan kata nak bagi derma sekupang, lima duit pun lu rela diam. Buat tak tau je, apa lu ingat lu tadak tanggungjawab nak tolong sedara islam...ooo lu ingat dia orang arab lu malayu bukan sedara la. Kalau macam tu lu mampus esok jangan buat semayang mayat atas diri lu laaa....sebab semayang tu baca quran dalam bahasa arab...

Lu memang lancau pasai memalukan gua...lu malukan gua depan ronaldo yang lu ingat kapiaq! Tapi dalam hati dia baiiik!

0 ulasan:

Catat Ulasan

Artikel Paling Ngetop

Latest Malaysian Blog Headlines

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...